Архундова: Кредиторите на КТБ няма да получат парите си заради начина, по който са подредени в списъка

Кредиторите на Корпоративна търговска банка реално няма да получат парите си заради начина, по който са подредени в списъка. Това заяви пред БНР съпредседателят на сдружение „Ние, гражданите“ Вера Ахундова. Сдружението в момента обмисля да обжалва целия списък.

Начинът, по който „отшиват“ хора от списъка на кредиторите, поради цесиите, означава, че сега ни е една цел. На първото раздаване на средства, което би трябвало да бъде на 22 юни догодина, фондът да си получи лелеяните 1 милиард, за които плаче премиерът и останалите няма да получат почти нищо, защото и в бъдеще не се очертава плащане на почти нищо.

Това е целта, това гонят и това ще постигнат, абсолютно игнорирайки вложителите. За тях са една празна дума или някаква тежест, която игнорират. Вера Ахундова предупреди още, че синдиците реално не събират вземанията на банката, което в допълнение с допуснатите цесии и прихващания, ще ощети вложителите допълнително:

Скоростта, с която синдиците харчат парите, огромните суми, които се плащат на юристи до 10 000 лв. на час за работа. Има много назначени хора и тези, които бяха назначени от квесторите – над 120, са със заплати между 5 000 и 12 000 лв. Означава че над 100 милиона за една година просто ще се изпарят. И от всичките загубени, ограбени пари – 6 милиарда и 200 милиона, по-малко от 2 милиарда ще се раздават, а това не е дори 30% от сумата на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *