Атаката срещу Бай Миле продължила под 2 минути

Убийството на Милчо Бонев-Бай Миле и петимата му приближени е продължило по-малко от минута и половина. Това стана ясно от съдебната експертиза, основана на видеозаписи от охранителни камери в района на убийството.
Според експертите два автомобила са преминали в посока към ресторант-градина „Славия“ и обратно за минута и 22 секунди, съобщи БГНЕС.
Кървавата престрелка стана на 30 юли 2004 година. В ресторанта в едноименния спортен комплекс на ул. „Коломан 1 на място бе разстрелян Милчо Бонев, който бе сред водещите фигури на бившата групировка СИК. Убити на място бяха и четирима от бодигардовете му и друг негов близък.
Експертите са използвали три метода, за да обработят кадрите от охранителните камери и да ги съпоставят със статични изображения на автомобил „Нисан „Примера“, за да установят съвпадение. Експериментално те доказали, че колата е возила трима души. Това станало след съпоставяне на снимките при различно натоварен автомобил.
На днешното заседание бяха приети и показанията на турските футболни мениджъри Ханди и Сафет Санджаклъ, заради които делото бе отлагано няколко пъти. Те са били разпитани пред следовател от Турция, а показанията им приложени към делото.
Подсъдими по делото са четирима души – Тихомир Дочев, Анатоли Мънков, Илиян Георгиев и Георги Стефанов. Следващата дата за разглеждане на процеса е 30 октомври.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *