„Атака“ се опитва да си върне част от партийната субсидия

„Имахме среща с председателя на НАП Красимир Стефанов и го сезирахме да бъдат проверени доходите на седем депутати и как те разходват държавни средства“, каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Той възнамерява да инициира подписка до Конституционния съд заради текста от Закона за политическите партии, който дава възможност напусналите определена парламентарна група депутати да декларират принадлежност към друга партия и съответно партийната субсидия да се пренасочи към нея.
Антиконституционното на разпоредбата според Сидеров, е че властта произтича от народа, а с „купуването на депутатите“ се подменя вотът на хората. Лидерът на „Атака“ смята също, че главният прокурор трябва да повдигне обвинение за съставяне на документ с невярно съдържание срещу заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според Сидеров в заявление до министър Симеон Дянков Цветанов е посочил, че има промяна в състава на ПГ на ГЕРБ. Той пояснил, че става дума за деклариране на принадлежност на част от отцепилите се от „Атака“ към управляващите.
Лидерът на националистическата партия вече е сезирал прокуратурата за това, че напусналият групата Петър Хлебаров е взел парите за представителни разходи. Той е уведомил и председателя на парламента Цецка Цачева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *