Атанас Мерджанов: Решението за атентата е взето под външен натиск

Знаем каква е практиката в световен мащаб след извършването на такива атентати – в определен период се излиза с определена позиция и становище. България трябва да е единна срещу терористичната дейност и срещу атентата у нас. По този начин, след изнасянето на тази информация, ще спрат и възможните спекулации и интерпретации относно напредъка на разследването, коментира депутатът. Според него министър Цветанов е имал достатъчно информация, за да направи това изявление. Той добави, че към момента няма как да бъдат изнесени от следственото дело всички данни.
Опозицията няма желание разследването на атентата в Бургас да стигне до своя край. Това мъдро, в стил Мирча Кришан за краставицата,  заяви в предаването „Преди всички“ депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев.
Вчерашното заседание на КСНС за нас представлява върховно проявление на държавническата безотговорност, едно заседание, на което бяха лансирани версии, които увеличават риска и заплахите за сигурността на българските граждани. Всички трябва да бъдем единни срещу тероризма, но не можем да бъдем единни по начина, по който се определя и върви хода на разследването. Това е мнението на депутата от Коалиция за България Атанас Мерджанов. Той подчерта, че за първи път за заседание на Консултативния съвет не са били раздадени предварително писмени доклади и експертни становища, което според него говори за „изключително гузна съвест, за предателство на националните интереси и съобразяване с мнението на външни сили“. В този смисъл Мерджанов е категоричен, че решението е взето под външен натиск.
Депутатът от Коалиция за България подчерта, че това е заплаха за националната сигурност на България. Той добави още, че не е направен анализ за рисковете и заплахите за сигурността на гражданите. Според него пряка отговорност за това носят вътрешният и външният министри. България става мишена. България става изключително рискова държава след това безотговорно действие на управляващите. Представителите на властта произвеждат национална несигурност, смята Мерджанов. Според него този дебат трябва да бъде пренесен и в парламента.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *