Атанас Семов: Цветанов е поръчвал разработки на ромски тартори

Това заяви кандидатът за президент на РЗС доц. Атанас Семов, в интервю за БНТ. От своя страна водещата на сутрешния блок на националната телевизия заяви, че БНТ взима по закон тези пари.
По отношение на случващото се в Катуница Семов заяви, че то е започнало като една операция на вътрешния министър Цветан Цветанов за притискане на ромските босове, с които договаря осигуряването на ромски гласове за ГЕРБ. Според Семов Цветанов има огромна вина. Цветанов е поръчвал разработки срещу ромски тартори във връзка с организацията на купуване на гласове сред ромските гражданите за купуването на гласове, заяви още Семов. По думите му единственият начин България да бъде предпазена от много по-тежък преврат е Цветанов да си подаде оставка. „Ако утре премиерът Бойко Борисов не влезе на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност с приета оставка на Цветанов, по този начин Борисов приема цялата отговорност за случващото се в страната и поема риска тези избори да се окажат последни за него и за ГЕРБ”, посочи още Атанас Семов. Според него доказателство за това, че Цветанов е искал разработките е всичко това, което последва и в Катуница, и в други части на страната.
Цинизмът на Цветанов е по-дълбок, той се крие от цялото това събитие. Той е изключително виновен. Не е редно министърът на вътрешните работи в такова време да обикаля като цветарка от град на град като председател на предизборния щаб на ГЕРБ. Във връзка със заканите на РЗС за радикални действия, ако Цветанов не бъде свален от поста министър на вътрешните работи, Атанас Семов заяви, че тези действия ще ги видим, когато станат неизбежни. „Вярвам, че интуицията на Борисов ще сработи в момента”, добави още Семов. Кандидатът за президент на РЗС определи Цветан Цветанов като „цунамито за демокрацията”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *