Атина се сдоби със селце на промоциите

Инвестицията, която бе направена във време на тежка икономическа рецесия е на стойност 100 милиона евро. Двадесет подобни селца функционират в 9 европейски страни. Те заемат над 500 хиляди квадратни метра търговска площ.
Атиняни и гости на столицата се отзоваха много бързо. През вчерашния втори ден след откриването селцето буквално бе залято от хора, които се разхождаха, разглеждаха стоки и коментираха техните цени, вечеряха или просто се наслаждаваха на своето кафе, сладолед или чаша вино. Най-активни в покупките бяха жените, щастливи от факта, че могат да си купят творения на световни модни къщи на доста по-ниски цени. „При тези условия фактът, че моделите са миналогодишни не е от първоначално значение“, според Мария и нейната приятелка Виви.
Гръцкото селце на промоциите се разполага на 21 хиляди квадратни метра, в които функционират 100 търговски обекти. В тях се предлагат облекло, обувки, аксесоари, стоки за дома, 10 ресторанти и кафетерии, а паркингът осигурява две хиляди места за клиентите.
Селцето предлага детски кът, където децата могат да се забавляват без никаква опасност за тяхната сигурност, а в уличките млади момичета ги занимават с различни дейности.
Особено интересна е архитектурата на сградите. Те са построени в неокласически стил и боядисани в меки пастелни цветове. Уличките създават впечатлението, че посетителят се намира в един красив квартал, където може не само да си купи стоки на добри цени, но и да прекара цял един ден, правейки различни неща. За дамите е предвиден салон за маникюр и педикюр.
Продавачката в магазин на известна марка спортни дрехи Ники каза пред GRReporter, че през първите два дни оборотът е много добър. „Предполагам, че в събота ще е изпълнено с клиенти. Искрено се надявам да е така“.
Обектите са разположени на две нива. Около фонтана на приземното ниво са разположени кафетерии и заведения на известна верига за сладолед. След това посетителят се озовава пред един пътепоказател, на който вместо имена на улици са посочени търговските марки.
McArthurGlen Athens се намира на 30 минути разстояние от центъра на Атина и съвсем близо до зоологическата градина. Ръководството на компанията смята, че мястото е идеално за привличането на 6-те милиона туристи, които посещават Атина всяка година. Според тях селцето допринася за развитието на района около предградието Спата като туристическа дестинация.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *