Африка ще определи бъдещето на Биткойн

Джак Дорси, изпълнителен директор на Twitter и голям крипто ентусиаст, прогнозира, че въпреки ускореното развитие и приемане в европейските страни, Африка ще определи бъдещето на криптовалутната индустрията.

Резултат с изображение за Джак Дорси

Той изрази мнението си по този въпрос в края на африканската си обиколка на Нигерия и Гана чрез Twitter, заявявайки желанието си да обиколи целия континент през 2020 година.

Дорси е един от най-откровените привърженици на най-голямата криптовалута в света. Той призова хората да инвестират в Биткойн, в рязък контраст с други технологични милиардери, които предимно разпространяват слова на предпазливост по отношение на индустрията. Дорси също призова за по-широко използване на криптовалутата, за да може да се пренесе в мейнстрийма.

Той искрено вярва, че Африка ще бъде следващата гореща точка за Биткойн и за да промотира това, той планира да живее повече от шест месеца на континента през следващата година. По време на скорошното си пребиваване в Нигерия, той също се присъедини към Биткойн среща (meetup) за обмен на идеи, информира cryptodnes.bg.

Този ход идва, след като Африка излезе на преден план както в случаите на употреба на криптовалута, така и при приемането на блокчейн технологията. Заедно с намаляването на бедността и развитието на района, Африка вероятно ще бъде страната, която напълно ще приеме Биткойн в близко бъдеще. Хора като Джак Дорси ще имат огромна роля в цялостното развитие на сферата.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *