Баба Марта се разлюти

Баба Марта се разлюти и се кани да покаже сърдития си нрав на празника на жената 8 март. Синоптиците от БАН(Weather.bg)прогнозират валежи в цялата страна и около 10-12 см нова снежна покривка.

Най-интензивен щее снеговалежът в Рило-Родопския масив. В Дунавската равнина и Източна България ще духа умерен до силен североизточен вятър, ще има виелици и навявания.
Максималните температури няма да минат четири градуса, минималните ще паднат до минус пет.
Във вторник вятърът ще отслабне, а до края на деня снегът в цялата страна ще спре, но ще остане студено. В сряда обаче отново ни очакват много снежинки и още по-ниски температури.

В дните до края на седмицата снегът постепенно ще преминава в дъжд, което на места ще създава условия за поледици. Температурите ще започнат да се повишават.В равнините ще се образуват мъгли.

Сняг днес отново покри Смолян, на Рожен натрупаха 65 см. С новия валеж снежната покривка на връх Снежанка достигна 170 см.
От Областното пътно управление въведоха ограничения за движението през проходите Пампорово, Рожен и Превала. Преминаващите автомобили трябва да бъдат задължително с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.
Няма затворени пътища в областта, настилките се почистват и опесъчават.
Сняг валя и в Бургас. Автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ са сухи в по-голямата си част.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *