Байдън планира голямо увеличение на данъците

Планираните промени са възможност за финансиране на ключови инициативи като проекти за инфраструктура, климат и разширена помощ за по-бедните американци, както и за справяне с определяните от демократите като неравенства в самата данъчна система, информира infostock.bg.

Въпреки че Белият дом отхвърля категоричен данък върху богатството, както предлага прогресивният сенатор от Демократическата партия Елизабет Уорън, сегашното мислене на администрацията наистина е насочено към богатите.

Очаква се Белият дом да предложи набор от увеличения на данъците, като най-вече отразява предложенията за кампанията на Байдън за 2020 г.

Джо Байдън: Инатът на Тръмп изпраща ужасно послание - NOVA
Повишаването на данъците вероятно ще включва отмяна на части от данъчния закон на президента Доналд Тръмп от 2017 г., които са в полза на корпорации и богати лица, както и извършване на други промени, за да се направи данъчния кодекс по-прогресивен.

Част от предложенията са за повишаване на корпоративната данъчна ставка на 28% от 21%, повишаване на данъчната ставка върху доходите на лица, които печелят над 400 хил. долара, разширяване обхвата на данъка върху наследството, по-висока ставка на данъка върху капиталовата печалба за лица, които печелят поне 1 милион долара годишно.

Джо Байдън и съпругата му Джил ще пишат мемоари - Любопитно - DarikNews.bg

Цялостната програма тепърва ще бъде представена, като анализаторите прогнозират, че данъчните увеличения ще донесат на хазната между 2 и 4 трилиона долара.

Все още няма определена дата за обявяването на програмата, въпреки че Белият дом заяви, че планът ще последва подписването на законопроекта за стимули срещу Covid-19.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *