Байдън планира да задължи федералните служители да се ваксинират

Президентът на САЩ Джо Байдън ще разпореди всички федерални служители да се ваксинират срещу коронавирус, съобщава Bloomberg, цитирайки източник, запознат с въпроса. По този начин Байдън ще се опита да ограничи разпространението на по-заразния делта вариант на Covid-19.

Байдън планира да задължи федералните служители да се ваксинират срещу COVID

Снимка: Bloomberg L.P.

Държавният глава ще подпише изпълнителната заповед в четвъртък. Също така Байдън ще детайлизира допълнителни мерки за стимулиране на ваксинациите, поддържане на училищата отворени, разширяване на тестванията и старт на допълнителни, бустерни дози от одобрените ваксини за всички американци, информира investor.bg.

Новата заповед на Байдън надхвърля изискванията, които той обяви на 29 юли. Тогава президентът каза, че федералните служители трябва да докажат, че са били ваксинирани, или да носят маски и да се подлагат на чести тестове за коронавирус. Сега Байдън прави задължителни ваксинациите и изглежда разширява изискването към федералните изпълнители, които не работят в правителствени съоръжения.

Въпреки че Белият дом няма правомощия да изисква ваксинации в национален мащаб, от администрацията определят настоящото разнообразие от изисквания за федералните служители като ключов фактор, задвижващ нова вълна от инокулации.

Байдън фокусира първите месеци на своето президентство върху овладяване на пандемията, въпреки че тя отново набира скорост след появата на делта варианта.

САЩ регистрираха 176 000 нови случая на заразени в сряда, далеч над средното дневно ниво за юни от 10 000 случая, показват данните, събрани от Bloomberg.

Джо Байдън - благодетелят на бедните | Новини и анализи по международни теми | DW | 31.10.2020

DW

Общо 2143 души в САЩ са починали от вируса за последното денонощие.

Миналата седмица Белият дом представи план на стойност 65 милиарда долара, който трябва да подкрепи страната в битката ѝ с нови биологични заплахи след отшумяването на пандемията от коронавирус.

Планът, публикуван в документ от 27 страници, призовава за инвестиране на милиарди долари през следващото десетилетие за подобряване на ваксините и терапевтичните средства, както и за инфраструктурата по отношение на здравеопазването, подобряване на възможностите на страната за мониторинг и усъвършенстване на личните предпазни средства, за да се използват срещу широк набор от патогени.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *