Байдън ще обяви най-големия бюджет след Втората световна война

Президентът Джо Байдън ще представи предложение за огромен бюджет, който включва 6 трилиона долара държавни разходи за следващата финансова година – сума, която ще доведе федералните разходи до нива, които не са наблюдавани от Втората световна война, според Daily Mail, предаде БГНЕС. Байдън ще обяви най-големия след Втората световна война бюджет

 

С този бюджет страната ще продължи да има дефицит от над 1 трилион долара, ниво, което вече достигна с началото на пандемията прогнозиран годишен дефицит от 1,3 трилиона долара на фона на приетите и предложени федерални програми. Спасителният план на Байдън ще отвори 7 млн. работни места

Нивата на разходите ще продължат възходящата траектория, достигайки $8,2 трилиона в края на десетилетието, според подробни данни от най-горните етажи, изтекли към New York Times, информира  expert.bg.

Бюджетът е първият шанс на Байдън да остави своя отпечатък в правителството. Планът отразява някои от предложенията, които вече е направил, включително основна инфраструктурна програма, която той първо предложи за 2,3 трилиона долара, но сега иска да намали до 1,7 трилиона долара в опит да осигури подкрепа в Сената.

Biden, Army, Navy, Game, Biden, Biden

pixabay.com

Големият тласък в разходите и продължаващите дефицити със сигурност ще привлече вниманието на републиканската опозиция, въпреки че дефицитът нараства с всяка година, а също и по време на пандемията под управлението на Доналд Тръмп.

Бюджетът е просто план, по който всяка камара на Конгреса ще трябва да гласува, и ще оформи сметките за разходите, които Конгреса и Сената се опитват да приемат, за да превърнат програмите в реалност.

Според погледа на Times за бюджета, предложеното от Байдън повишаване на данъците за хората с по-висок доход ще започне да намалява дефицита след 2030-та година, след което ще стане напълно ефективно. Ще има ли търговска война между САЩ и ЕС заради данъчния план на Байдън?

Администрацията прогнозира дефицит от 1,8 трилиона щатски долара през 2022 г. на фона на икономически скок и поредица от предложения за облекчаване на коронавируса, които бяха приети. Какво съдържа социалният пакет на Байдън за 1.8 трилиона долара?

Предложеният от Тръмп бюджет за 2021 г. беше за 4,8 трилиона долара.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *