Банкерки обират клиент методично:11 месеца, 11 тегления, 11 000 долара

40-годишен казанлъчанин е установил множество извършени транзакции от банковата си сметка и е съобщил за това на 23 юли в РПУ – Казанлък, съобщиха от МВР.
От 26 септември 2008 г. до 09 юли 2009 г. от сметката на мъжа са изтеглени неправомерно общо 11 000 щатски долара. При проведеното разследване е установено, че бившата служителка на банковия клон – 46-годишната В.П. и настоящата служителка в същия клон – М.Л. (39) – в продължение на 11 месеца са извършили 11 неправомерни тегления от сметката. По информация на Дарик клонът е на Уникредит Булбанк.
Двете жени са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Системата за сигурност е такава, че дори някой да е достатъчно дързък или неразумен, меко казано, да се опита да тегли от сметка неправомерно, ще бъде разкрит и ще понесе отговорност като интересите на добросъвестните клиентите няма да бъдат засегнати.“
Това съобщиха УниКредит Булбанк по повод разпространената от МВР информация, че бивша и настояща служителка на клон на банка в Казанлък са изтеглили неправомерно 11 000 щ.д. от сметка на клиент на банката. Още вчера следобед при сигнала на клиента банката е започнала вътрешно разследване.
„Не подхождаме едностранчиво – с еднаква сила сме готови да защитим добросъвестен клиент и добросъвестен служител. Ръководството на клонова мрежа на банката вече е разпоредило, ако се докаже вина на служител с неправомерни действия, незабавно клиентът да си получи цялата сума“, коментират от банката.
В съобщение до медиите от банката заявиха, че сумата от 11 хил. долара вече е напълно възстановена на клиента.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *