Лице от Уолстрийт ще бъде финансов министър

Лице от Уолстрийт и бивш директор на инвестиционната банка Голдман Сакс (Goldman Sachs) – това е  Стивън Мнучин, който  обяви днес, че е номиниран за министър на финансите, предаде АФП.Той потвърди и номинацията на Уилбър Рос за шеф  на министерството на търговията.
Запитан за тези номинации които все още не са обявени официално от екипа на новоизбрания президент Доналд Тръмп, Мнучин, който е на 53 години, заяви в ефира на телевизионния канал Си Ен би Си: „Можем (да го потвърдим). Ние сме много щастливи да работим за новоизбрания президент и за нас е чест да бъде номинирани на тези постове.“ Той е работил 17 години в „Голдмън Закс“, където се е издигнал до пълноправен партньор. Номинацията на двамата трябва да бъде потвърдена от Сената.
Уилбър Рос, който можеше да се види до Стивън Мнучин по време на телевизионното интервю, също е банкер, който управлява инвестиционния си фонд и е специализиран в изправянето на крака на компании, изпаднали в затруднения.
Досега нито един от двамата – нито Мнучин, нито Рос са заемали политически длъжности, но те подкрепиха силно Доналд Тръмп по време на предизборната му кампания.
Рос, който е на 79 години, е работил с Доналд Трръмп в сектора на недвижимите имоти, когато някои от казината му са преживявали трудност в края на 80-те години на миналия век.
Мнучин се ангажира да направи най-значителната реформа от администрацията на Роналд Рейгън досега, предаде Ройтерс.

Вчера Тръмп обяви и избора си за здравен министър. Той се спря на бившия хирург ортопед Том Прайс, който е известен и като яростен критик на здравната реформа на Барак Обама. В същото време продължават и спекулациите за това кой ще поеме поста на нов държавен секретар. За сега едно от най-спряганите имена е това на бившия кандидат на Републиканската партия за президент през 2012 г. Мит Ромни. Освен него други възможни кандидати за поста на първи американски дипломат са и бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс, председателят на комисията по външна политика в Сената Боб Коркър и бившият нюйоркски кмет Рудолф Джулиани.

 

Милен АТАНАСОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *