Барак Обама взе на подбив конкурента си Мит Ромни

На четвъртото издание на светското събитие във Вашингтон от встъпването му в длъжност, Обама направи множество намеци, свързани с изборите на 6 ноември, когато вероятно ще се изправи срещу вече уверения, че ще спечели републиканската номинация Ромни.
 
Президентът демократ каза, че конкурентът му наскоро е гледал филма „Игри на глада“, в който кандидати, подкрепяни от „баснословно богати спонсори“ се избиват помежду си, докато накрая остава само един – прозрачна алюзия за приключилия съвсем наскоро процес на първичните избори.
Обама говори пред 2000 журналисти, ръководители на медии, политици и знаменитости, сред които актьорите Джордж Клуни и Рийз Уидърспуун, в огромна хотелска бална зала. Президентът каза, че мултимилионерът Ромни би определил подобна сбирка като „лека закуска“, а после припомни, че и Ромни като него е завършил престижния Харвардски университет: „Аз имам една диплома, а той – две. Какъв сноб!“.
Обама не подмина и историята, която преследва Ромни от 30 години – за кучето, което возил на покрива на колата си. Президентът показа на видеоекран фотомонтаж, на който се вижда как Ромни слиза от президентския самолет „Еър форс уан“, а върху самолета е монтирана клетка за куче.
В шеговит тон Обама отправи специални благодарности към конгресмените, „прекъснали изтощителната си работа, състояща се в това да не гласуват абсолютно никакъв закон, за да бъдат тук тази вечер“.
Президентът не пропусна да спомене и „Сикрет сървис“ – елитната президентска охрана. Нейни служители наскоро се оказаха замесени в скандал с проститутки в Колумбия, което накара дирекцията да въведе нови правила за поведение. „Подготвил съм ви още много материал, но трябва да прибирам „Сикрет сървис“ у дома навреме за новия им вечерен час“, отбеляза накрая Обама, цитиран от Ройтерс.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *