Бащата на яйцето

Бащата на яйцето се казва Мирослав Найденов – министър на земеделието и храните по време на управлението на кабинета на Бойко Борисов, председател на популистката партия ГЕРБ.
Премиерът Бойко Борисов от своя страна пък е открил топлата вода. Не точно как се грее, ами това, че като наближат празници и потреблението нараства, у нас цените се вдигат. Обратно на нормалния свят, където се правят големи намаления.

След това свое откритие, Борисов разпоредил във връзка с великденските празници да се анализира поскъпването на някои продукти и да се търсят мерки и решения. Това е съобщил пред целия Министерски съвет най-скъпият му министър, този дето, когато и да сменят все ще е късно – министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.
Премиерът прозрял, че около Коледа и покрай Великден някои се опитвали на принципа „ден година храни” да реализират печалба и затова разпоредил до петък заместниците на Найденов да проведат срещи с производителите на свинско, на яйца и на агнешко месо.

Само дето през последните години, когато Найденов цъфне на телевизора (а това става все по-често) винаги започва някаква гигантска битка за “народните правдини” и най-вече – за благото на българския потребител. Някъде на заден план пък се носи осезаемият мирис на пари. На много пари…
Чудно как това не може все още да прозре премиерът. Сигурно защото и той знае кой е Бащата на яйцето, на стандарта „Стара планина“, на „Дупетата“ и на 25-годишното отровно месо от Ирландия …

  Блог на Руми  Борисова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *