Баща погуби 6-годишния си син и се обеси

Жестоката трагедия, потресла жителите на квартал „Варуша“ във Велико Търново, се разиграла късно вчера в кооперация на улица „Кольо Гайтанджията“ 7, където Петър живеел в апартамент под наем.
До септември миналата година в същото жилище живеела и съпругата му Ивелина. Двамата били женени повече от десет години, но миналото лято отношенията им се влошили. Ивелина напуснала апартамента и подала молба за развод. Преместила се при своя приятелка и подала молба за общинско жилище. От Общината дали разрешение и се очаквало в най-скоро време тя да се нанесе. Делото за развода приключило през януари с решение синът им Йордан да остане при майката. Бащата имал право да го взима през почивните дни.
Миналата седмица Петър взел малкия Данчо още в сряда. Изминали няколко дни и Ивелина започнала настоятелно да му звъни, за да върне детето. Мъжът, обаче, не вдигал телефона и притеснената майка уведомила полицията.
След като районният инспектор също не успял да се свърже с бащата, в събота вечерта екипи на МВР пристигнали пред къщата. Никой не отговорил на повикванията и позвъняванията им и униформените служители разбили вратата.
Пред очите им в хола висял Петър с примка на врата. Малкият Данчо открили на леглото в съседна стая. Въпреки че по тялото на момченцето нямало никакви следи от насилие, то не давало признаци на живот.
След направена аутопсия вчера, съдебните медици са установили, че смъртта му е настъпила от задушаване.
Според криминалистите Петър е удушил с голи ръце сина си преди сам да сложи край на живота си. В апартамента е намерено и предсмъртно писмо, оставено от бащата, в което той е поискал да погребат него и Данчо в общ гроб.
От прокуратурата отказаха да съобщят повече подробности за съдържанието на предсмъртното послание, освен че мъжът е сложил край на живота си и този на детето поради „дълбоко лични мотиви“.
Според първоначалния оглед в жилището не са прониквали външни хора, което оставя Петър като единствен възможен извършител на убийството.
Петър и Ивелина работят от 12 години в голям хранителен магазин в центъра на града. Той подготвял за изпичане пилетата на грил. Тя се е занимавала с управление на доставките на стока. По информация на управителя на магазина Иван Иванов, двамата са започнали работа заедно и са се познавали отпреди. Били в много близки отношения и след по-малко от година сключили брак. И Петър и Ивелина били много съвестни работници, вършели задълженията си стриктно и не влизали в конфликти. Разводът не повлиял на работата им, но според Иванов, Петър понасял тежко раздялата и таял надежда, че отношенията помежду им ще се оправят. „Научихме сутринта, обади се Ивелина и плачеше… не мога да го разбера, напълно е необяснимо за мен това, което е станало“, сподели Иванов. По всяка вероятност именно невъзможността да се събере с бившата си съпруга и да вижда постоянно сина си са подтикнали Петър към ужасното деяние. Не е споделял да има финансови проблеми пред съседи и колеги в магазина, а криминалистите са категорични, че подобни мотиви няма в предсмъртното писмо.
Съседи на Петър в квартал „Варуша“ не можеха да повярват, че мъжът е убил собственото си дете. Те го виждали многократно да води Данчо по уличките на квартала, държал се с изключителна загриженост и внимание към детето. Бил тих и спокоен човек, никога не показвал раздразнение и не повишавал тон. Не разговарял много с хората от квартала, но се държал любезно с всички. Не са чували да са ставали някакви скандали с Ивелина, въпреки че им направило впечатление, че от известно време тя не живее там.
По случая е образувано досъдебно производство за убийство и разследването продължава.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *