БДЖ отмени крайградски влакове

Авария на локомотиви отмени вчера два влака от София за Банкя и стана причина за сериозни закъснения на бързите влакове от столицата за Бургас и Варна. За това алармираха читатели на в. „Сега“, които се оплакаха, че не е имало никакво предупреждение, нито пък е бил осигурен алтернативен транспорт за пътниците на Централна гара. От „БДЖ холдинг“ потвърдиха, че има проблеми и разписанията не са спазени.

 

„Няма локомотиви. Въпреки ремонтите машините аварират, защото са стари. Не са правени комплексни ремонти, а само отстраняване на дребни повреди“, обясниха още от националния превозвач. Вчера действително са се развалили няколко локомотива и отмяната на влаковете е била непредвидима. Затова промени в разписанията няма, но подобни неприятни изненади вероятно няма да са рядкост и в бъдеще, информира в.Сега. Проблемите се решават в движение и затова се насочват с предимство машини за изпълнение на международните линии.

През лятото железниците въведоха временни промени в движението на 15 пътнически линии с обяснението, че се налагат неотложни ремонти на локомотиви. Вчера от там допълниха, че повредите са били отстранявани в депата, така че да се подсигури движението ми. В тези участъци временно се движеха автобуси вместо влакове, но официално редовният график беше върнат от 14 септември.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *