БДЖ пуска билети онлайн

Системата за онлайн билети ще заработи от началото на 2019 г. Това каза по време на брифинг Пламен Пешаров, управител на „Пътнически превози“ в БДЖ, във връзка с европейската нотификация, която след проучване на ЕК разрешава отпускане на държавна помощ за дружеството, съобщава Фокус.

„От месец септември стартираме експерименталното внедряване на тази система в някои от големите гари. Като този период ще продължи в един тест, който е свързан и с подбора на технически средства, подготовка на свързаност и в такъв аспект нашата програма е насочена към това в края на тази година срещу Нова година, експерименталното внедряване на тази система да има резултат“, коментира той.

По думите му всички оператвни мерки изискват правенето на обществени поръчки по закон, което ще отнеме около 10-12 месеца, инормира pik.bg/. Пешаро поясни, че чрез тази система билети ще могат да се издават онлайн, както и на място от самите кондуктори. Той добави, че след от три до пет месеца ще може да се използват постерминали по гарите.

 

 

 

 

financebg.com

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *