„Бедрум“ иска оставката на Симеонов

Това беше една показна акция. До момента не сме имали нито един съставен акт. Нарушаването на нощната тишина е много абстрактно понятие.Това заяви пред Нова телевизия Веселин Борисов, собственик на един от клубовете, проверени от вицепремиера Валери Симеонов през уикенда.

Преди дни скандалният вицепремиер Валери Симеонов беше посрещнат с бурни освирквания и викове „оставка“ при поредната проверка в курорта „Слънчев бряг“. Разярени клиенти заявиха, че вицепремиерът иска хората да дадат парите си в Гърция, вместо да ги оставят у нас. Той бе изпратен от дискотека „Бедрум“ с викове „Довиждане“.

Вчера Симеонов застана зад проверките и влязъл в ролята на Лудвиг XIV и заяви, че най-накрая държавата е влязла в ролята си.
„Имаме право да работим и това ще бъде доказано в съда. И когато това се случи, ние ще искаме да знаем кой ще поеме отговорност за тази акция и кой ще ни възстанови загубите“, каза шефът на дискотека „Бедрум“.
Според него не е честно в началото на юни да се определят наемите на дискотеките, а дни след това да се променят условията за шума.
„Контролираме силата на звука в заведението чрез уредбата за музика“, поясни Данаил Петков, управител на клуба, в който беше арестуван известният DJ Станчо. Той изтъкна, че в клуба не е имало никакви нарушения.
Звучи доста обидно да се обръщаме към бизнеса с „тарикати“, „да излязат на светло“, „да започнат да спазват законите“. Големият бизнес в „Слънчев бряг“ вече няколко години доказва, че е абсолютно на светло. Ние приветстваме проверките, които от 2 години са толкова масирани, каза пред БНР председателят на УС на Съюза на собствениците в „Слънчев бряг“ Елена Иванова.
Ние бяхме тези, които седнахме на една маса с МВР, с представителите на НАП и казахме: „Да, стоим зад вас за тези проверки, просто молбата ни е да бъдат по-дискретни, да не бъдат показни, да не стават достояние на нашите гости, защото това в никакъв случай не работи за нашия имидж„, допълни тя.
Днес предстои Симеонов да обобщи проверките по морето от последните дни. Това ще стане на заседание на Координационния съвет по туризъм в Бургас.
Симеонов, заедно с екипи на НАП, полицията и Агенцията по храните, провери култови заведения по Южното Черноморие. От НАП са констатирали издаване на фалшиви касови бележки, а здравните инспектори открили храни с изтекъл срок на годност.
Констатирани са и случаи на неспазване на противопожарните норми.

 

Милен АТАНАСОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *