Хипермаркетите: 0 лв. и 0 ст. данък печалба

Хипермаркетите или големите международни търговски вериги у нас за последните 10 години  са внесли в българската фискална система точно 0 лева и 0 стотинки данък печалба. Всичко се изнася.Те изградиха българските си обекти с български пари. Не инвестираха нито една стотинка. Всичко е платено от българските производители, на които се поставят условията за входните такси, с които се борихме. Борихме се 3-4 години. А на този закон олицетворяващият единството на нацията президент Росен Плевнелиев наложи вето. Безумие! Президент да наложи вето на българското производство. Дотам се докарахме!

Това казва в интервю социологът Кънчо Стойчев, който е един от учредителите на Съюз „Произведено в България“ и член на управителния му съвет.

Независимо от всички лъжи, които се говорят срещу протекционизма, няма държава в Европейския съюз, която да не е намерила начин да подпомогне своето производство. Хиляда са начините. Стига да има воля една държава, тя го постига, убеден е известният социолог. За него навлизането на големите търговски вериги у нас е едно от най-големите национални предателства в България.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *