Без изненада американците обявиха луксозните коли за по-качествени

Луксозните брандове автомобили са по-качествени, за пореден път показа годишното проучване на американската компания Strategic Vision. Изненадващият извод обаче е, че като цяло качеството на автомобилите пада, предава Associated Press. Такава тенденция се наблюдава за първи път от доста години.
При изготвяне на анкетата Strategic Vision са използвали критерии като надеждност на колите, дизайн, характеристики на двигателите и наблюдения на продавачите. Анкетирани са само хора, купили нов автомобили не по-късно от 3 месеца преди провеждане на проучването.
Лидер в класацията на изследователската компания са моделите на BMW, следвани по петите от Hammer, Mercedes, Audi, Lexus, Cadilac, Land Rover и Volkswagen.
Германската Volkswagen обаче е лидер сред корпорациите – резултатът на компанията е 892 точки от 1000 възможни. Втора е General Motors, а третото място заемат Ford и Honda.
Качеството на автомобилите обаче се понижава, като това е резултат от „излъганите очаквания“ на потребителите. Например те искат фабрично поставена навигационна система, а компаниите избягват да поставят такива устройства, за да намалят разходите.
econ.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *