Слухът стана истина: ГЕРБ предложи свой зам.-министър за шеф на КФН

Зам.-финансовият министър Карина Караиванова бе номинирана за председател на Комисията за финансов надзор. Предложението е от парламентарната група на ГЕРБ.
Миналата седмица НС гласува правила за избор за членове на КФН, които дадоха 5 дни срок на депутатите да направят своите предложения. Още тогава депутати от опозицията намекнаха, че изборът за шеф на КФН е предрешен и това ще бъде Караиванова.
Зам.-министър Карина Караиванова е бакалавър по икономика от СУ „Св. Климент Охридски“, Стопански факултет. Получила е допълнителна квалификация в различни образователни институции в Ирландия, Холандия, Япония и България.
Карина Караиванова има познания и опит в системите за финансово управление и контрол в частния и публичните сектори; управление на проектния цикъл; областта на обществените поръчки и оценка на проекти, финансирани от ЕС; процеса на преминаване към разширено децентрализирано управление по програмите ФАР и ИСПА в България; финансовия контрол и управление на проекти, съфинансирани от Структурните и Кохезионния фондове на ЕС; управление на персонала.
Това е само малка част от уменията на бъдещия шеф на комисията, след като неизвестно по какви причини досегашния ръководител – Стоян Мавродиев, бивш депутат от ГЕРБ, доста просрочи мандата си. Явно е било нужно по-продължително време за проучване на новата кандидатура, макар че тя беше само една, без коннкуренцията на други номинации…
Ели ЯНЕВА

 

 

One thought on “Слухът стана истина: ГЕРБ предложи свой зам.-министър за шеф на КФН

  • 21.07.2016 в 16:08
    Permalink

    А всъщност истинското й СВ е, че е много близка до Домусчиев, Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев и любимка на Горанов. Защо иначе медиите около кръга Капитал не спират медийната си кампания срещу Мавродиев и положителната такава към Караиванова. Прекалено е навързана с олигархията, за да води независимо и коректно комисията.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *