Белица се състезава за отлична туристическа дестинация в Брюксел

Белица се състезава за званието отлична европейска дестинация. В Брюксел се провежда ежегодният конкурс EDEN, където страната ни е представена именно от Белица. Това е конкурс за малки населени места, които имат огромен потенциал да се развият като туристически дестинации. Очаква се тази вечер да стане кое населено място печели конкурса. В Брюксел е председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова.

Всяка дестинация има много красиви наистина обекти, които представя. Белица също е много достойна. Те имат един прекрасен филм, който са направили за Белица и района. Този филм също е финансиран от Европейската комисия. Специален екип дойде от Брюксел, за да заснеме Белица и района и да направи 10-секунден клип и 19-минутен филм за победителя, каза Крушкова.

Тя допълни, че тази вечер ще бъде номинацията на всяка една от държавите и вероятно ще бъде избрана една дестинация победител. Миналата година нямаше такава дестинация победител, която да бъде избрана поради жестоката конкуренция, която се създаде между страните. Тогава се реши, че има много достойни дестинации и всички бяха поставени на равна нога.

„Ще видим какво ще бъде решението на Европейската комисия тази вечер, дали тя ще си позволи да излъчи един победител или ще реши както миналата година, че всички са положили наистина много усилия, за да бъдат избрани и поради това всички ще бъдат поставени на едно и също ниво”, каза председателят на ДАТ.

Каквото и да се реши, искам наистина всички в България да разберат и да чуят, че Белица положи много усилия и си заслужава да бъде нашата, българска отлична туристическа дестинация, допълни Крушкова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *