Берлускони: Няма да има предсрочни избори в Италия

Консервативното правителство на Берлускони в момента се намира в сериозна криза, която се дължи преимуществено на все по-затъващата икономика на страната. От друга страна, управляващите са подложени и на допълнителен политически натиск от страна на опозицията, която призовава за създаване на техническо правителство, което би имало за цел да възстанови доверието на международната общност и на кредитните институции към страната.
Допълнително масло в огъня внася и президента на страната, който призова за предсрочни избори, с цел да се спре кризата. Това явно преля чашата на търпението за Берлускони, който ядосано заяви пред журналисти, че провеждане на следващите парламентарни избори, няма как да стане преди 2013 г.
Въпреки плана за икономии, приет още в средата на юли, Италия продължава да притеснява инвеститорите със своя дълг, който с цели 120 процента надвишава стойността на брутния вътрешен продукт на страната. Негативните очаквания допълнително се подхранват и от слабият икономически растеж и неясното бъдеще на правителството.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *