Берлускони се завръща и иска за Италия паралелна на еврото валута

Берлускони обяви, че се завръща в политиката начело на своята партия “Напред, Италия!“ и предложи страната му да въведе втора, паралелна на еврото валута, съобщи ТАСС. Берлускони произнесе програмна реч пред регионални ръководители на формацията и очерта най-важните й задачи. Според него тя трябва да стане първа политическа сила в Италия, като спечели подкрепата на 51% от избирателите.

Коментирайки собствените си проблеми с правосъдието Берлускони каза, че процесите срещу него са “политически“ и добави: “Но и съдът на Исус Христос е бил политически“. За действащия премиер Матео Ренци подчерта, че го “копира във всичко, но в доста по-лош вариант“.

Като рецепта за процъфтяване Берлускони предложи в Италия да се въведе втора валута, както е било в периода 1943-1953 г. “Аз не предлагам да излизаме от еврозоната, но не виждам никакво ограничение в договорите за ЕС, което да забранява циркулирането на национална валута. В нашия случай това е лирата. Защо да не опитаме?“ – попита риторично Берлускони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *