Бивш агент на ЦРУ: Осама умря преди 5 години

Бившият разузнавач сам е потърсил връзка с телевизията чрез своя позната, тъй като се страхувал за живота си. Той твърди че Бин Ладен е починал след дълго боледуване. Американските специални служби са успели да намерят гроба му и и са го разкрили.
Яшар е разказал, че разбрал за смъртта на Ладен от чеченци, които пазели лидера на Ал Кайда.
„На 26 юни 2006 година тези хора, а също така още други двама от Лондон, двама от Америка,  общо седем  човека, лично са го видели мъртъв. Той беше много болен, останал бил кожа и кости. Те сами са го измили и положили в гроба“, заявил турският бивш разузнавач.
„Не е имало никаква атака. Много добре познавам американската кухня отвътре – няма да получиш никакви дивиденти, ако намериш гроба на Бин Ладен, разкопаеш го и кажеш на света – „ето го!“. Те трябва да докажат, как техните специални технически служби са работили, как всяка една стъпка се контролира, как пристигат командосите, а след това да обявят великата победа и данъкоплатците да видят, че не напразно са отишли парите им“.
В същото време бивш привърженик на Бен Ладен съобщил на американските специални служби, че само две седмици след убийството на „терорист № 1″ – Осама бин Ладен, от „Ал Кайда“ вече са му намерили заместник. Това е египтянинът Сейф ал Адел.
Според данните от информатора, изборът е свързан с нетърпението на привържениците на организацията, които се страхуват от нейното разпадане. Сейф ал Адел е в списъка на най-издирваните от ФБР терористи. Той е свързан с организацията „Египетски ислямски джихад“ и е заподозрян, че е участвал в организирането на взривовете в американските посолства в Кения и Танзания през 1998 година. Пет милиона долара са обещани на този, който ще даде информация, за да бъде заловен.
Но, според медиите, ал Адел е „временно изпълняващ длъжността“. Не е изключено  скоро ръководството на терористичната организация да премине в ръцете на Айман аз Зауахири, който е смятан за вторият човек в „Ал Кайда“, и сега  носи званието „терорист №1″, съобщава телевизия „Россия 24“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *