Бизнесът очаква по-бързи и адекватни мерки за подкрепа

Бизнесът очаква по-бързи и адекватни мерки за подкрепа в условията на криза, показва проучване на Българската стопанска камара, проведено тази седмица.

Екип | За БСК | Българска стопанска камара

Бизнесът очаква по-бързи и адекватни мерки за подкрепа в условията на криза, показва проучване на Българската стопанска камара, проведено тази седмица.

Повече от половината предприемачи изпитват затруднения при погасяването на банковите кредити след изтичането на банковия мораториум, информира econ.bg.

80 на сто от анкетираните отчитат влошени икономически показатели за компаниите си.

Половината от участниците в проучването прогнозират, че ще успеят да се възстановят икономически до края на 2022 година, а 18 на сто – още до края на тази година. 0,4% декларират, че са прекратили дейността си.

БСК: Държавата да поеме част от заплатата при криза като сегашната

Като предложение за подобряване на държавната подкрепа от бизнеса посочват ускоряване на процеса и намаляване на бюрокрацията по предоставяне на помощта, отлагане или опрощаване на местни данъци и такси, запазване на по-ниската ставка на ДДС за ресторантьорския бранш.

БСК: COVID-19 увеличи предприятията в несъстоятелност
Голяма част от анкетираните очакват удължаване срока на действие на съществуващите мерки и правят конкретни предложения за промяна, така че по широк кръг от фирми да могат да се възползват от тях.
financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *