Бизнес новини от света

Amazon преговаря да купи Net-a-porter

Amazon води преговори за придобиването на компанията за онлайн търговия с луксозни стоки Net-a-porter. Това може да бъде най-голямата сделка за придобиване за гиганта в електронната търговия, но преговорите все още са в начален етап и може да се провалят, пише Forbes, позовавайки се на източник, запознат с въпроса. Потенциалната сделка, съобщена първо от Women’s Wear Daily, може да оцени Net-a-Porter под очакваните 2 млрд. евро, които модното издание посочи, допълва Forbes. Amazon отдавна проявява интерес към висшата мода и сделката с Net-a-Porter би означавала нов ангажимент на компанията в сфера, в която тя до момента не е имала силно присъствие. Net-a-Porter е собственост на групата за луксозни стоки Richemont, която я купи за 392 млн. евро през 2010 г.

Дубайската борса е продала акциите си в Лондонската фондова борса

Дубайската борса е продала своя пакет акции от най-старата независима търговска платформа в света – Лондонската фондова борсa, съобщава Bloomberg. Borse Dubai беше най-големият акционер, но продаде 60.4 млн. акции, което е 17.4%. Очаква се общата стойност на сделката да е около 1.36 млрд. паунда. Дубайският оператор придоби първоначално през 2007 г. 28% от капитала на LSE за 14.14 лири за брой като част от комплексна сделка с американския борсов оператор Nasdaq, но от 2008 г. поетапно съкращаваше този дял.

Samsung очаква през 2016 г. на пазара да има сгъваеми смартфони

През следващата година на пазара може да се появят първите сгъваеми смартфони. Според Samsung потребителите ще имат интерес към тези устройства. „Индустрията вярва, че през 2016 г. е възможно комерсиализирането на сгъваемите смартфони“, коментира представител на Samsung пред онлайн изданието Business Korea. Корейският гигант отдавна има интерес в тази посока. Още през 2013 г. компанията представи видео на концептуалните си проекти. Сред тях е и смартфон с голям сгъваем дисплей, който може да се разгръща и да се превръща в таблет. Изданието посочва още, че LG също е сред най-активните компании в сегмента. Тя пък обяви, че е приключила с разработката на прозрачен дисплей. Той може да е от полза най-вече за автомобили, но може да намери приложение и при мобилните устройства. И двете компании вече предлагат устройства с извити екрани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *