„Бизнес парк София“ отново расте

Инвестиция в размер на 30 млн. евро ще направи в България Арко Риъл Пропърти Холдингс – джойнт венчър между Арко Кепитъл и Дойче Асет Мениджмънт, собственост на Дойче Банк Прайвит Екуити и Прайвит Маркетс.

Средствата ще бъдат вложени в строителството на нова бизнес сграда клас „А“ в комплекса „Бизнес парк София“ в столичния квартал „Младост 4“, съобщиха от Бизнес парка.

До момента комплексът се състои от 14 мултифункционални офис сгради. Арко Кепитъл управлява бизнес сградите с приблизително 200 хил. кв.м застроена площ и повече от 150 наематели.

Сграда № 15 ще разполага с 20 800 кв.м. отдаваема площ, разпределена на пет офисни нива и търговски площи на партерния етаж. Ще има и подземен паркинг на две нива с общо 260 паркоместа.

Офисните етажи са решени като отворени пространства с площ от 3050 кв.м и дават възможност за гъвкавост при изпълнение на различните изисквания на наемателите. Сградата ще има отворен атриум и малък парк на покрива си.

Проектът е на българската архитектурна фирма „А и А Архитекти“, участвала в проектирането на повечето от сградите в комплекса, а строителството ще бъде осъществено под ръководството на немската компания „Линднер Имобилиен Мениджмънт“.

Строежът се предвижда да приключи до края на 2018 г.

В по-голямата си част сградата е вече отдадена под наем на големи международни компании, сред които КПМГ ИТ Сървисис и Булпрос Консултинг, посочват още от Бизнес парка. Сключените договори за наем за срок от пет години са сред най-големите сделки на пазара на отдаване под наем на офис площи за изминалата 2016 г.

„Радваме се, че след осем години отново имаме възможност да разширим комплекс „Бизнес парк София“. Новата сграда ще отговори на високите очаквания на нашите клиенти, информира investor.bg. Водещ по време на целия процес на планиране и проектиране беше стремежът ни за получаване на златен или по-висок клас сертификат по LEED, американски сертификат за екостроителство“, коментира Христо Москов, управител на Бизнес парка.

„За последните осемнадесет месеца свободните площи при нас са по-малко от 1%“, коментира още Москов. По думите му интересът към наемане на площи значително нараства, а отдаването под наем „на зелено“ на офиси на територията на бизнес локации с мултифункционална и високотехнологична инфраструктура се превръща в тенденция.

 

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *