Билетите за самолет ще стават все по-скъпи

Нормализирането на полетите няма да е много скоро, а цените на билетите ще се повишават. Това прогнозира в студиото на „Денят започва“ пилотът Марио Бакалов.

Самолетни билети евтини полети до Безбожно евтини самолетни билети

Вероятно чак към зимата ще има нормализация на ситуацията, защото чак тогава ще има достатъчно назначен персонал. Не се знае и какво ще стане през есента, през зимата – ще има ли нови вълни, ще има ли нови варианти. За момента, това лято ситуацията ще остане такава, каквато е и чак догодина през следващото лято може да очакваме някакъв вид нормализация“, каза Бакалов, информира pariteni.bg.

По думите му има няколко причини за хаоса с отменените полети. Една от основните е липсата на персонал – последните години много хора са се преориентирали в други индустрии. Някои доброволно са напуснали, други са били съкратени и много от тях не са се завърнали в авиацията.

„Дори персоналът да се върне, е нужно обучение. За повечето работещи на летищата са нужни т.нар. „проверки за сигурност“. Това не става за днес за утре, а трае няколко месеца. Дори да имате хората не могат да започнат веднага работа. В комбинация с новите вълни на Омикрон, около 20% от хората не могат да дойдат на работа“, каза Бакалов.

Прогнозите са му за по-скъпи билети заради скока на цените на енергията.

istock
istock

„Една трета от билета, който плащате за полет, е свързан директно или индиректно с енергийните цени. Те постоянно се покачват, а това означава, че и билетите ще стават все по-скъпи. Освен това много хора искат да летят, а няма достатъчно капацитет, това означава, че отново цените се покачват. Освен това работещите в авиацията и по летищата искат увеличение на заплатите след две години ниски приходи, намалено работно време и застрашаване от съкращения“, каза той.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *