Битката между Apple и Qualcomm продължава

 

Снимка: Pixabay

Битката между Apple и Qualcomm продължава .Производителят на микропроцесори Qualcomm успя да спечели важна съдебна битка с Apple, след като китайски съд реши, че компанията от Купертино нарушава няколко нейни патента и издаде предварителна забрана за вноса на седем моделa iPhone, съобщава „Ройтерс“.

Съдът установи, че Apple нарушава два от софтуерните патенти на компанията, свързани с преоразмеряването на снимките и управлението на приложенията за тъчскрийн. Apple обаче заяви, че ще направи необходимия софтуерен ъпдейт и няма намерение да спира продажбите на телефоните си в страната, информира infostock.bg.

Във вторник компанията подаде жалба за отмяна на забраната, твърдейки, че патентите, които са засегнати, не покриват най-новата версия на операционната система на компанията, която е инсталирана на всички нови модели iPhone.

Софтуерните ъпдейти ще стартират в началото на следващата седмица, за да се предотврати всяко възможно опасение относно спазването на законите и реда.Битката между Apple и Qualcomm продължава.

„По отношение на моделите, които предлагаме в Китай, ние вярваме, че влизаме във всички необходими законови рамки”, заявяват от Apple.

Qualcomm се опитва да осъди Apple в Китай за над 20 патента, а през следващата седмица се очаква решение на германски съд за други 5 патента, включително за търсенето през функцията Spotlight и опции за управление на енергията.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *