Биткойните и възможното им въздействие върху застраховането

През последните няколко десетилетия бяха направени много технологични стъпки. Напредъкът в технологиите става все по-бърз и бърз, тъй като всяка година се появяват и много технологии за подобряване на ефективността на работата, комуникацията и дори финансовите услуги и те се откриват и използват всеки ден. 

Технологията направи света малко  по-добър за начин на живот; сега можем да говорим със семейството и приятелите си от целия свят, без да се налага да харчим твърде много пари или да чакаме твърде дълго за отговор. Международните финансови транзакции също станаха по-ясни и безпроблемни.

Биткойнът  е изобретен през 2009 г. и оттогава набира популярност, достигайки най-високата стойност от $ 17,900 на 15 декември 2017 г.

Ето някои от предимствата при използването на биткойни“:

1. Анонимност. – Биткойните могат да се използват за закупуване на стоки анонимно. В този период от време, когато неприкосновеността на личния живот се превърна в критичен фактор, който трябва да се има предвид, когато сте свързани с интернет, възможността за анонимно осъществяване на сделката представлява много привлекателна възможност за много хора.

2. Лесни международни транзакции. – Тъй като биткойн не е обвързан с нито една страна или е подложен на регулации, глобалните плащания и други финансови транзакции са по-лесни и много по-достъпни от традиционните международни банкови системи, където таксите все още трябва да бъдат платени и транзакциите може да отнемат време.

3. Разходи. – Малките предприятия могат да предпочитат биткойните, тъй като няма такса за кредитна карта, която би трябвало да плащат на банката. Онлайн магазини от цял ​​свят също могат да получат по-голяма печалба, като използват биткойн вместо други методи за онлайн плащане като Paypal, където има такси за конвертиране на валута и допълнителни такси.

4. Инвестиции. – Хората също могат да бъдат подлъгани от историята на биткойн цената. Поради скорошното покачване на цените на биткойните, много хора започнаха да мислят за възможностите за инвестиране в биткойни като дългосрочни инвестиции.

Биткоините се съхраняват в цифров портфейл, който може да бъде или на облак, или на компютър. Цифровите портфейли служат като банкова сметка, която ви позволява да изпращате или получавате биткоини, да плащате за транзакции с биткоини и да запазвате или съхранявате биткоините за бъдеща употреба.

Никой не може да предскаже как биткойнът може да повлияе на световните финанси и икономика в дългосрочен план, но ако се съди по практичността и сегашната си популярност, може да остане за известно време. Bitcoin може дори да революционизира начина, по който работи застрахователната индустрия. Без да е необходимо банките да действат като посредници, застрахователните искове ще бъдат изплащани по-ефективно и своевременно. Може също да дойде време, когато не е нужно да плащате месечна премия; с помощта на GPS технологията, в съчетание с биткойн технологията, движението на вашето превозно средство може да бъде проследено и просто ще трябва да платите за времето, когато автомобилът ви е в употреба. Това са само предположения, но те много добре могат да се  реализират в едно бъдеще с биткойните.

 

Арлин АТИЕНЦА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *