Биткойнът за кратко надхвърли 25 000 долара

Биткойнът за кратко надхвърли 25 000 долара, за да достигне най-високото си ниво през юни, преди да падне рязко, тъй като криптовалутата се бори да направи значително по-високо движение, пише CNBC.

Падна световна тайна! Разкритие за бащата на биткойн - Любопитно — Стандарт Нюз

Най-голямата цифрова монета в света скочи над 25 000 долара късно в неделя за първи път от средата на юни, според данни на CoinDesk, информира infostock.bg.

Биткойнът се търгуваше за 24 153,44 долара около 08:31 сутринта ET в понеделник, спад от повече от 1% спрямо 24 часа преди това.

Криптовалутите се повишиха през последния месец или повече след покачването на акциите в САЩ. Дигиталните валути като биткойн са относително свързани с движението на фондовите пазари, по-специално с технологичния Nasdaq, който сам по себе си се повиши с около 12% през последния месец.

Инвеститорите стават все по-позитивно настроени, след като икономическите данни показаха, че инфлационният натиск може леко да отслабне.

Биткойнът се повиши с около 15% през същия период, но все още е надолу с около 48% от началото на годината. Бяха тежки няколко месеца за крипто пазара, с трилиони, изтрити от стойността му и фалити и проблеми с ликвидността, измъчващи редица играчи.

От края на юни криптовалутата се търгува в диапазон от около 20 000 до 24 000 долара. Въпреки че показа опити да тласне нагоре, той се бори да създаде значителен пробив.

„BTC продължава да показва признаци на възход главно поради формирането на по-високи върхове и спадове“, каза Виджай Айяр, вицепрезидент по корпоративно развитие и международен крипто обмен Luno.

Ръст на биткойн с 6% след приемането му от Салвадор за законно платежно средство - Бизнес - БНР Новини

Повишаването на биткойн може да се отдаде и на нарастването на алтернативните монети или алткойните.

Биткойнът е нараснал с 56% през последния месец, далеч изпреварвайки печалбите, направени от биткойн. Това е така, защото инвеститорите са развълнувани от голямо дългоочаквано надграждане на мрежата ethereum, което може да подобри ефективността на транзакциите. Ether е родната криптовалута, която работи на блокчейна на ethereum.

Надграждането, известно като „сливане“, проведе последната си генерална репетиция миналата седмица. Това рали на етера се отразява и на биткойн.

„Виждаме, че BTC наваксва ETH, като се има предвид вълнението около сливането, потенциално планирано за 15 септември“, каза Айяр.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *