Биткойнът може да поскъпне над 10 000 долара

Инвеститорите се върнаха към пазарите с добро настроение, след като вчера щатските пазари бяха затворени, във връзка с честването на „Memorial Day“. И това се усети с пълна сила и при криптовалутите.Биткойнът може да поскъпне над 10 000 долара.

След известната слабост на биткойна последните 24 часа и спада му до най-ниска стойност от 8 200 долара, криптовалутата отново набра сила, за да се върне близо до психологическата граница от 9 000 долара за монета.

Резултат с изображение за биткойн

От Япония, Доналд Тръмп заяви, че очаква сделка с Китай „някъде в бъдеще“, което бе леко насърчаване на инвеститорите. Фючърсите на щатските индекси обаче, продължават да се търгуват леко на отрицателна територия.

Коментарите на Тръмп бяха доста неясни за финансовите пазари, които очакват сделка между САЩ и Китай на срещата на Г-20 през юни, където ще се срещнат президентите на двете супер-сили.

Инвеститорите може и да искат да си „отвлекат вниманието“ дотогава от традиционните активи и да погледнат към биткойна и останалите криптовалути, според някои пазарни наблюдатели.

Един от биковете за биткойна – Наийм Аслам, главния финансов анализатор на Think Markets смята, че биткойнът може да продължи да поскъпва към следващата ключова психологическа граница.

„Ако не сте готови, тогава се пригответе, защото цената на биткойна е на път да се повиши над нивото от 10 000 долара за брой, възстановявайки половината от загубите си от най-високата си стойност. Или на прага сме на много неудобен момент за всички, които публично заявиха, че криптовалутата никога няма да възстанови загубите си“, прогнозира още Аслам.

Според експертът, границата от 10 000 долара ще бъде преодоляна още през тази, или следващата седмица. А възходящ импулс биткойнът може да получи от факта, че се търгува над 50, 100 и 200-дневната си проста пълзяща средна.

„Пълзящите средни стойности са много важни, защото определят тренда; ако цената остане над тях, това показва, че възходящият тренд е силен, а когато започнат да се търгува под тях, това означава низходящ тренд ”, каза още Аслам.

Биткойнът, подобно на останалите глобални активи, пое силно надолу в края на миналата година, но за разлика от акциите се повиши много по-силно след достигнатите си минимуми.

Както Аслам напомня, криптовалутите държат титлата „най-добре представящи се активи“ през 2019-та година, като биткойнът добави 140% за разглеждания период.

„Това за какво е биткойна, вече не се пита от никой. Почти никой вече не се съмнявай в устойчивостта на валутата и подкрепата, която има сред общността” каза Аслам. Той също така смята, че инерцията е силна, защото институционалните инвеститори се включват на пазара на криптовалути, което се вижда от увеличаващите се обеми на търгувани фючърси.

Инвеститорите трябва да са наясно обаче, че като сравнително нов актив биткойнът е много волатилен.

Ако биткойнът премине границата от 10 000 долара, то тогава следващата цел за него става 15 000, където може да срещне много сериозна съпротива, смята още Аслам. Но експертът не изключва и възможността да видим повишение до 12, или 13 000 долара, преди да се върне до нивата на подкрепа от 8 000 долара.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *