Биткойнът отново поскъпна до над 15 000 долара

Цифровата валута биткойн продължава да покачва стойността си. За първи път от началото на 2018 г. най-старата и най-известна цифрова валута премина границата от 15 000 щатски долара в събота. Съвсем наскоро цената на криптовалутната борса Bitstamp се върна малко до 13 911 долара.

Bitcoin, който може да се окаже безполезен - Money.bg

Криптовалутите наскоро получиха нов тласък от анонса на доставчика на платежни услуги PayPal, че ще позволи на своите клиенти да ги използват. Клиентите на PayPal ще могат да използват криптовалутите и за пазаруване от 26-те млн. търговци в нейната мрежа. Тази опция ще е налична от началото на 2021 г., разкри компанията в изявление.

PayPal се надява, че услугата ще насърчи глобалното използване на виртуални пари и ще подготви мрежата ѝ за новите дигитални валути, които могат да бъдат разработени от централните банки или от корпорации, обяви президентът и главен изпълнителен директор на компанията Дан Шулман, информира investor.bg.

Биткойн до $ 50,000? | CryptoDnes.bg

Новината следва други добре приети анонси като създаването на биткойн фонд от голямата инвестиционна компания Fidelity това лято. Биткойнът добави около 30 процента към стойността си само през октомври.

Остават само 3 милиона биткойна за изкопаване - Money.bg

А едва през март силно колебаещата се цена на биткойна падна под границата от 4000 долара след кризата с коронавируса.

По статията работи: Бойчо Попов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *