Биткойнът поевтиня с около 2000 долара за седмица

Само за седмица цената на биткойна се понижи с 21%, като в петък сутринта дори падна под границата от 9000 долара, макар че по-късно успя леко да се възстанови до около 9100 долара, става ясно от данните на CoinDesk.

Най-популярната криптовалута се върна до най-ниската си стойност, отбелязана преди около три седмици и половина, и само за последната седмица изтри около 2000 долара от стойността си.

Напрежението сред инвеститорите на пазара на криптовалути нарасна през седмицата след серия от негативни новини, отбелязва CNBC.

Още в сряда биткойнът отново се озова под границата от 10 хил. долара, след като цената му се понижи заради новината, че Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ ще изисква всички борси за търговия с цифрови пари да регистрират дейността си в агенцията.

Комисията направи изявлението си след няколко седмици, в които се опитваше да установи по-добър контрол над многобройните платформи и борси за търговия. Дали законите за ценни книжа обаче касаят дигиталните пари остава повод за много спекулации.

Негативно отражение върху търговията имаше и новината за потенциален проблем с фишинг на една от най-големите платформи за търговия с криптовалута Binance.com. От ръководството на компанията обясниха, че разследват евентуални нередности в търговията.

Японските регулаторни власти пък разпоредиха две борси за криптовалути да спрат работа за срок от месец. Двете борси Bit Station и FSHO получиха заповеди да спрат дейността си до 7 април и да подобрят защитата на активите и информацията за клиентите си, информира investor.bg.

Междувременно Японската служба за финансови услуги направи предписание на пет други борси за криптовалута, включително Coincheck, тъй като е установила, че защитата на потребителите и управлението на риска на тези борси не е достатъчно добро.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *