Биткойнът премина границата от 12 хил. долара

Цената на биткойн премина прага от 12 хил. долара за първи път от около 15 месеца, като си върна над половината от параболичното повишение, което тласна конвенционални инвеститори към дигиталните активи преди спукването на балона на криптовалутите, предава Bloomberg.Биткойнът премина границата от 12 хил. долара.

Резултат с изображение за биткойн

 

„Повторният ръст на биткойн не е необичаен. Парите не изоставиха дигиталния актив, а просто изчакваха встрани подходящия момент да се върнат обратно“, казва Джордж МакДонау, главен изпълнителен директор и съосновател на базираната в Лондон компания за инвестиции в блокчейн и криптовалути KR1.

Най-голямата криптовалута постигна ръст от около 5% до около 10 500 долара, сочат данни на компанията Bitstamp. Биткойн достигна исторически връх от 19 511 долара през декември 2017 г., като отбеляза ръст от 1400% за годината, който обаче беше последван от срив със 74% през 2018 г., информира investor.bg.

Криптовалутата достигна дъно от около 3100 долара през декември миналата година и месеци наред цената му гравитираше в диапазона между 3300 и 4100 долара, преди да тръгне нагоре в началото на април. Оттогава тя непрекъснато расте.

За разлика от миналата година сега има признаци за възобновен интерес от страна на конвенционалните инвеститори към криптовалутите и подкепящата ги блокчейн технология, като най-показателният пример е криптовалутата Libra на Facebook. Социалната мрежа работи с широк кръг от партньори от Visa до Uber Technologies за разработването на системата и тя вече привлече внимание и критики от политици, които изразиха притеснения за личните данни и сигурността.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *