Биткойнът премина границата от 7500 долара

Възстановяването на криптовалутите продължава и по-рано в сряда биткойнът премина границата от 7500 долара за първи път от месец насам, съобщава Bloomberg.Биткойнът премина границата от 7500 долара.

Резултат с изображение за биткойн

Биткойнът поскъпна с 3,1% до 7543 долара според комбинираното ценообразуване на Bloomberg. Повишават се цените и на останалите криптопари като рипъл, етър и лайткойн. Биткойнът обаче остава с 60% под най-високите си нива, постигнати през декември.

Най-голямата по пазарна капитализация криптовалута се търгуваше над 7500 долара за последно на 8 юни преди да пострада от разпродажбите, които доведоха до изтриване на пазарна капитализация от 42 млрд. долара. Според някои анализатори това отстъпление се дължеше на последната хакерска атака в Южна Корея, докато други посочват като причина тревогите около затварянето на платформи за търговия в Китай.

Криптоборсите са подложени на серия атаки през последните месеци заради редица проблеми, сред които кражби, манипулиране на пазара и пране на пари.

Защитниците на криптовалутите тази седмица бяха зарадвани от новината, че CFA Institute, който обучава финансови анализатори в три нива, включва за първи път цифровите пари и блокчейн в учебната програма за следващата година, investor.bg.

Според техническия анализ на индекса Directional Movement Index биткойнът се намира в позитивен тренд за първи път от април. Последният път, когато бенчмаркът сигнализира подобно движение, криптовалутата поскъпна с 20% през следващите три седмици.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *