Биткойнът прехвърли 12 000 долара

Курсът на биткойна днес за първи път от август 2019 година прехвърли психологическия праг от 12 000 долара. Това сочат данни на електронната борса за криптовалути „Койндеск“ (Coindesk), цитирани от ТАСС.

Към 07:07 ч. биткойнът отстъпи с 1,25 на сто и се търгуваше за 12 001 долара.

Популярната виртуална валута достигна исторически максимум от 20 000 долара през декември 2017 година, информира bnr.bg.

Прогноза за цената на Биткойн 2020: Големи институционални инвеститори навлизат в криптопазара

Bitcoin, който може да се окаже безполезен - Money.bg

Нерегулираният характер на крипто пазара може да се окаже съществена спънка за постигането на растеж. Въпреки че Bitcoin предлага изключителни проценти за възвръщаемост на инвестициите (ROI), много институционални инвеститори все още се притесняват доколко е надеждно навлизането в нерегулирана територия.

С официалния старт на федерално одобрената регулирана платформа е повече от вероятно големите риби да се присъединят към пазара на криптовалути, с което да задействат приемането на биткойн и да засилят интереса към него.

Светът след манията Bitcoin - Новини | Mobile Bulgaria

Изглежда сякаш Bitcoin е все още в начална фаза на приемане, като само малка част от инвеститорите са навлезли дълбоко в пазара. Основната цел сега е да се привлече по-голяма мейнстрийм аудитория. Създаването на регулаторна рамка за защита на потребителите и осигуряването на доверие във финансовите инструменти, като ETF-та за криптовалути, може да се окаже доста полезно.

Регулацията може да помогне да се премахне рискът от лоши практики в бранша и в крайна сметка може да доведе до това повече големи институционални инвеститори да навлязат в криптопазара.

Прогноза за Bitcoin цена 2020: Технологичен напредък

Биткойн подмина 11 000 долара - Дебати

Технологичният напредък също би могъл да подпомогне по-нататъшния успех на биткойн. Засега все още се смята за твърде скъпо и бавно биткойн да се използва като ефективна алтернатива на традиционните платежни системи, като Visa, информира capital.com.

И все пак разработчиците работят върху технологията Lightning Network, чиято цел е да намали разходите и времето за разплащане с биткойн.

С новата система транзакциите с биткойн ще отнемат секунди при ниски такси. Това ще направи Bitcoin привлекателен както за потребителите, така и за търговците на дребно, особено в електронната търговия. По този начин той може да стане подобен на PayPal предпочитан метод за плащане в eBay или Amazon.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *