Биткойн не е ценна книга

Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ отново официално заяви, че Биткойн не е ценна книга.

Резултат с изображение за Комисията за ценни книжа и борси (SEC)

Cryptom

В писмо до “Cipher Technologies Bitcoin Fund” от 1-ви октомври SEC отхвърли декларацията за регистрация на инвестиционната компания с основанието, че Биткойн не е ценна книга.

Според писмото, Cipher се опита да регистрира “инвестиционна компания” съгласно Закона за инвестиционните дружества от 1940 г., намеквайки, че флагманската криптовалута е ценна книга, информира cryptodnes.bg.

От друга страна, служителите на SEC оспориха разсъжденията на Cipher в рамките на Howey теста и неговата рамка за анализ на цифрови активи, публикувана през април. В писмото се посочва:

Освен всичко друго, ние не вярваме, че настоящите купувачи на Биткойн разчитат на основните мениджърски и предприемачески усилия на други хора за получаване на печалба.

Следователно, тъй като Cipher възнамерява да инвестира по същество всички свои активи в Биткойн, както е структурирано понастоящем, той не отговаря на определението на “инвестиционно дружество” съгласно Закона за инвестиционните дружества и е подал неадекватен формуляр N-2.

Освен това SEC отбеляза, че ако Биткойн е ценна книга, “това би породило съществени други проблеми.“Биткойн не е ценна книга.

По-точно въпросната криптовалута би била “нерегистрирана, публично предлагана ценна книга[…]

И накрая, регулаторът на ценните книжа отбеляза също, че Cipher не спазва адекватно законовите норми и нормите за защита на инвеститорите. Писмото завършва с това, че “служителите на SEC не извършват допълнителен преглед на Cipher в сегашния му вид.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *