Биткойн премина границата от $30,000 – каква е причината за успеха му?

Рано сутринта на 11.04 към 05:30 българско време цената на Биткойн достигна връхна точка от $30,399, след което леко се отдръпна и към момента на писане на статията активът се търгува за около $30,100, според данни от TradingView. Последно флагманската криптовалута се търгуваше за над $30,000 през юни 2022 г., а през последния месец активът е поскъпнал с малко над 30%.

Много смятат, че продължителните печалби на активите са поради вярването на инвеститорите, че Федералният резерв на САЩ скоро ще прекрати агресивната си кампания за затягане на паричната политика.

Поскъпването на Биткойн следва и доклада, публикуван в края на миналата седмица за заплатите в неселскостопанския сектор на САЩ, който показа, че работодателите са запазили висок темп на наемане на персонал през март, което свидетелства за все още устойчива икономика.

Етериум, най-големият алткойн по пазарна капитализация, достигна осеммесечен връх от $1,940 през миналата седмица. ETH реализира 4% ръст на цената си от вчера сутринта досега и към момента на писане на статията се търгува за около $1,921 с 24-часов обем на търговията от $9.4 милиарда.

Увеличението на цената на Етериум може да се дължи на предстоящата актуализация, през която ще премине блокчейнът.

Скорошен анализ, извършен от CryptoQuant, показва, че предстоящият ъпгрейд на Етериум “Shapella”, който ще се осъществи на 12 април 2023 г., може да не предизвика очакваното увеличаване на натиск от продажбите.

Тази актуализация ще даде възможност на стейкърите и валидаторите да изтеглят активите си от Beacon веригата, което е значимо, тъй като заложеният Етериум представлява приблизително една седма от общото предлагане на токена.

Предвид тази ситуация CryptoQuant прогнозира, че натискът от продажби може да бъде по-малък от очакваното, като се предполага, че притежателите може да предпочетат да изчакат възстановяване на цените, преди да ликвидират активите си.

Смята се, че стойността на ETH потенциално може да се повиши отвъд хоризонталното ниво на съпротива от $1,940, достигайки нива на съпротива от $2,440 и $3,400.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *