Биткойн щурмува бариерата от $8000

Курсът на биткойн се покачи значително вчера и дори за кратък период криптовалутата преодоля психологически важната граница от 6000 долара. Това се случва за първи път от ноември миналата година и затвърждава тенденцията на ръст от началото на 2019 г.Биткойн щурмува бариерата от $8000.

Резултат с изображение за биткойн

Биткойнът се засили и премина границата от 8 хил. долара за първи път от около 10 месеца във вторник, докато криптовалутите като цяло продължават да поскъпват, съобщава Bloomberg.

Най-популярната криптовалута увеличи стойността си с близо 4% и достигна 8096 долара според комбинираното ценообразуване на Bloomberg. Преднината във вторник следва ръст от 25% ден по-рано – най-голямото еднодневно поскъпване на биткойна от 2014 г. насам.

Едновременно с курса на биткойн расте и търсенето на най-популярната криптовалута. Броят на купувачите превишава броя на продавачите, което дава положителен импулс на целия пазар.Биткойн щурмува бариерата от $6000.

Анализаторите дават позитивни прогнози за биткойн пазара. Think Markets UK очаква в близка перспектива криптовалутата да покори $8000, а дори и $10 000, информира technews.bg.

Страстите около най-популярната криптовалута не стихват. Вчера в интервю за CNBC носителят на Нобелова награда по икономика от 2001 г. Джоузеф Стиглиц настоя за забрана на криптовалутите. Според него, анонимната същност на виртуалние пари нарушава закона.

През юли миналата година Стиглиц прогнозира, че в рамките на десет години биткойн ще поевтинее до $100. От началото на годината обаче криптовалутите поскъпват, като капитализацията на пазара се покачи от $61 млрд. до $186 млрд.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *