Би Ти Ви: Няма да чакаме повече, даваме Халваджиян на съд

Оттук нататък спорът ще бъде решен по съдебен път – медията ще заведе дело срещу продуцентите, „за да защити доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура“, съобщават от телевизията.
От Би Ти Ви припомнят, че на 12 април са се съгласили да участват в обща пресконференция с „Глобал вижън“, след като договорите между страните бъдат предварително публично оповестени.
„Телевизията даде по-дълъг от обичайния едноседмичен толеранс за официална реакция от страна на продуцента, но до вчера, 21 април, съгласие за предварително разкриване на договорите  не постъпи. За медията това е ясен знак, че продуцентът не желае да даде на телевизията възможност да се защити от клеветите му по друг начин, освен в съда.
След като Магърдич Халваджиян не прие поканата на Би Ти Ви да се оттегли достойно от всичките си съвместни проекти с телевизията,
тя прекрати едностранно договора му като жури на „България търси талант“ – във връзка с гореописаните факти, заради многобройни договорни нарушения в качеството му на жури и на представляващ компанията „Глобал вижън“ – изпълнителен продуцент на предаването, посочват от телевизията.
На пресконференция на 11 април Магърдич Халваджиян заяви, че Би Ти Ви започва да налага цензура на „Господари на ефира“ – нещо, което не се е случвало никога преди.  „И преди е имало натиск, ние не сме се поддавали. Седим зад гърба на екипа на предаванията и подкрепяме материалите. Това е нашето чувство за свобода“, каза още Халваджиян.  Никога не сме позволили някой да ни използва като маша в ръцете си, допълни на пресконференцията продуцентът.
Свалянето от ефир на двете предавания е  решение на „Глобал вижън“, не на Би Ти Ви, каза тогава Халваджиян.
Той коментира остро и писмото, изпратено от ръководството на телевизията до водещите на „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“. По думите му с него се цели разделянето на водещите и продуцентите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *