Благодарение на проведеното IPO Zynga се оценява на 7 млрд. долара

 
Създателят на игрите CityVille, Farmville и Mafia Wars продаде 100 млн. акции. Цената на ценните книжа варира от 8,5 долара до 10 долара за брой. Днес започва продажбата на борсата NASDAQ под символа ZNGA.
Това е най-голямото първично публично предлагане (IPO) на американска интернет компания след това на Google. През 2004 г. търсачката се листна на борсата с IPO в размер на 1,9 млрд. долара.
Според специалисти инвеститорите ще бъдат привлечени от възможностите за развитие на Zynga.
Фирмата, създадена от Марк Пинкус през 2007 г., успя да удвои продажбите си през първите девет месеца на 2011 г. С това размерът им достигна 829 млн. долара.
В момента с първичното публично предлагане Zynga се оценява на 7 млрд. долара. Тази сума надвишава 6,8 пъти приходите на компанията от началото на годината до септември 2011 г. За третото тримесечие 93% от доходите на разработчика на игри са били генерирани чрез социалната мрежа Facebook.
Zynga продаде всички акции от IPO-то. Компанията планира да използва постъпленията от емисията за разработване на игри, както и за маркетингови и други общи корпоративни цели.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *