Близо 6 млн. туристи за 2021г.

Постигнахме близо 6 млн. туристи, от които над 4,2 млн. – български туристи. Това ни насърчава да продължим в тази посока, заяви служебният министър Балтова на среща в сектора.

Туристически организации искат спешни мерки за спасяване на сезона - От деня - БНР Новини

Тя изтъкна, че е необходимо да се работи за мерки в подкрепа на бизнеса, за възстановяването му, но и да се използват иновативни технологии, да се работи в посока на борбата с климатичните промени и да сме активни в действията си, за да не изостанем от останалия туристически свят, информира economynews.bg.
Гилдията награди фирми и хора, които работят в тази сфера. Победителите бяха определени чрез гласуване на специалния сайт за наградите, където бяха подадени онлайн над 50 хил. уникални вота за над 60-те участници във всички раздели.

Голямата награда в главната категория „Изборът на българите“ получи „Исторически парк“, село Неофит Рилски, област Варна.

За туризма в България

Първо място в категорията „Туристическа дестинация“ завоюва Шумен.

В категорията „Туристическа атракция/обект“ награда получи безистенът в Ямбол.

В категорията „Иновация“ първото място бе заето от „Исторически парк“.

В категорията „Специализиран туризъм“ бе отличена къщата музей „Ванга“ в Петрич.

В категорията „Туристическа община 2021-ва“ бе отличена община Шумен.

Медиите, отразяващи туризма, също бяха отличени. Награда в категорията „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2021 г. в телевизия“ получи Георги Георгиев от Нова телевизия. За най-добра журналистическа изява в онлайн медия бе отличен Руслан Йорданов от bgtourism.bg. Победител в категорията за печатна медия стана Елица Лукова с материала си в списание „Кенгуру“. В категорията „Интернет блог“ бе отличен Георги Гюзелев от world2explore.eu.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *