Блокчейн пазарът ще достигне 7 млрд. долара

Блокчейн пазарът ще достигне 7 млрд. долара, предричат анализатори на Bank of America, цитирани от CNBC. Те обаче не се ангажират с точен срок за това, тъй като технологията все още не широко приета. Едни от големите печеливши на фона на по-масовото ѝ проникване ще са гиганти като Amazon и Microsoft.

Резултат с изображение за блокчейн

Те ще се възползват от нарастващото търсене на облачни услуги, които служат за прилагането на блокчейн. Очакванията са, че за тази дейност ще се използват около 2% от сървърите.

Bank of America посочва още няколко играча, които ще усетят положителен ефект от блокчейн. Става дума за Oracle, IBM, Salesforce.com, VMware и ипотечните компании Redfin, Zillow и LendingTree, информира economic.bg.

Блокчейн е метод за съхранение на информация под формата на кодирани и свързани помежду си „блокове“. Всеки съдържа данни за предишния, което осигурява хронологична цялост. Дизайнът на технологията гарантира по-високо ниво на сигурност при комуникация, затова и тя се приема така добре от финансовите институции.

За технологията

„Блокчейн вдъхва нов живот на някои от продуктите, които предлагаме“, обяснява Джери Куомо, ръководител на отдела IBM Blockchain. Сигурността на технологията е най-голямото и предимство. Тя позволява сигурното записване на транзакции между две компании, които правят бизнес заедно. Блокчейн също така позволява съхранението на повече информация от традиционните бази данни.

„Блокчейн е един от най-перспективните сектори в областта на технологиите“, коментира Роджър Кей, президент на Endpoint Technologies Associates. „Технологията създава сериозни възможности за развитие за компании като IBM, Microsoft и Oracle, защото генерира голям обем от приходи, свързани с продажбата на оборудване, софтуер и други свързани със създаването на блокчейн инсталации.“

Според проучване на Juniper Research 6 от всеки 10 големи корпорации обмислят внедряването на блокчейн технологията в ежедневните си дейности. Технологията ще позволи на редица компании в различни сфери на икономиката да подсигурят записите на различни видове плащания и трансфери на стоки.

Най-облагодетелствани от развитието на технологията обаче ще бъдат технологичните компании. Според Сюзън Юстис, главен изпълнителен директор на WinterGreen Research, внедряването на блокчейн технологията ще увеличи продажбите в сферата на облачните технологии и сървъри с 35%. В близките 5 години развитието на технологията ще предразположи много компании да предпочетат използването на облаци за съхранението на данните си, вместо поддържането на собствени центрове за данни, обясняват от анализаторската компания.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *