БЛС сваля доверието си от министър Божидар Нанев

Очертава се напрежение в лекарското съсловие, след като стана ясно, че БЛС сваля доверието си от министъра на здравеопазването Божидар Нанев и от зам.-министъра Валерий Митрев. Това се казва в декларация на Националния съвет на съсловната организация до премиера, председателя на Парламентарната комисия по здравеопазване и здравния министър.
Причините за оттеглянето на доверие са премахването на договарянето между лекарите и НЗОК, изземването на законовите функции на БЛС в областта на следдипломната квалификация и изявления в медиите, които уронват престижа на българския лекар, се казва в декларацията. От съсловната организация са обезпокоени от разпореждане към НЗОК районните каси да сключват договори с лекарите и болниците до 15 декември тази година.
До момента не са спазени поетите ангажименти от премиера за сключване на национален рамков договор 2010 и ненамаляване на парите за здраве догодина. Членовете на ГЕРБ съвсем безотговорно отправят разнопосочни и популистки послания към обществото. Предстои влошаване на здравния сектор, пише още в декларацията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *