Блумбърг: Тереза Мей е №1 на финансовите пазари

„Блумбърг“ публикува поредното си  изследване, според което Тереза Мей /на снимката: ръкуване с кралица Елизабет Втора/  неочаквано застана като номер 1 в класацията на агенцията за най-влиятелни хора за световните финансови пазари на планетата, предаде ТАСС.

Началото на подобна класация датира от  2011 година, тя се прави единствено въз основа на допитване на кореспонденти и редактори на „Блумбърг“. В нея са включени лица, които могат да повлияят на движението на пазарите, като дават идеи и представят политики.

Второто и третото място заемат кандидатите за президентския пост в САЩ на предстоящите избори  – съответно на второ е Доналд Тръмп, а на трето съперничката му Хилари Клинтън. На четвърто е китайският президент Си Цзинпин, а на пето място – шефът на компанията Амазон Джеф Безос. За първи път хората на „Блумбърг“ са снизходителни към руско участие – допуснали са в топ листата президентът Владимир Путин, но са му определили скромното 30-то място от общо 50 изброени имена в годишната класация.

Какви ли са тези критерии, ще каже някой, след като първият в класирането – Тереза Мей, е едва от два-три месеца премиер на Великобритания, озовала се на този пост „благодарение“ на Брекзита, за който иначе всички световни лидери се кълнат, че няма да повлияе никак на глобалните икономически и финансови интереси…

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *