Конкурс за стипендианти – 2017 год. обяви БНБ

Конкурс за стипендианти през следващата  2017 година обяви Българската народна банка, който се провежда редовно от повече от десет години насам. И този конкурс е за период от 9 месеца на следващата календарна година. Националната банка е предвидила отпускането на следните стипендии:

• две стипендии в размер на 500 лв. месечно за студенти редовно обучение, обучаващи се за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър”;

• една стипендия в размер на 700 лв. месечно за лица, обучаващи се за придобиване на образователна и научна степен „доктор” (докторант).

Документите на кандидатите се подават в едномесечен срок – от 7 ноември до 8 декември 2016 г. На интернет страницата на Националната банка е e публикувана подробна информация за изискванията към кандидатите, необходимите документи за кандидатстване и възможните начини за тяхното подаване.

Ежегодните стипендии са учредени от Управителния съвет на Централната банка през 2004 г. по случай 125-годишния юбилей на Българската народна банка. От 2004 г. до момента отпуснатите стипендии са 28.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *