БНБ разкри приходите на предишното ръководство

БНБ обяви средномесечните възнаграждения на Иван Искров, Калин Христов и Димитър Костов.

След декларираносъгласие за разкриване на информацияпо Закона за защита на личните данни от членовете на ръководството на БНБ, от институцията обявиха в прессъобщение средномесечните възнаграждения на Иван Искров, Калин Христов и Димитър Костов.

„Брутното средномесечно възнаграждение, включващо всички форми на основни и допълнителни възнаграждения преди облагане с данъци, за периода юли 2014 г. – юни 2015 г. е било в размер, както следва:16 546.05 лева за Иван Искров и по 14 983.21 лева за Калин Христов и Димитър Костов“,се посочва в съобщението.

От БНБ информират още, че на 30 юли 2015 г. Управителният съвет на БНБ е приел решение за определяне и оповестяване на възнагражденията на своите членове, като принципите за определяне на възнагражденията и конкретните им размери са публикувани на интернет страницата на финансовата институция.

На 16 септември 2015 г. БНБ е предоставила, при спазване на ограниченията по Закона за защита на личните данни, исторически данни, свързани с възнагражденията в БНБ, поискани на основание на Закона за достъпа до обществена информация, се посочва в съобщението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *